Πολιτική Επιστροφών

Επιστροφές

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε οποιοδήποτε προϊόν αγοράσετε διαδικτυακά από τη Brandsamsara εντός 14 (δεκατέσσερις)  ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που το παραλάβατε. Η αιτία επιστροφής δεν επηρεάζει αυτό σας το δικαίωμα.

Για να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, μέρους ή ολόκληρης της παραγγελίας σας, το επιστρεφόμενο προϊόν πρέπει να συνοδεύεται από: 

Τη φόρμα επιστροφής/ Δήλωση Υπαναχώρησης συμπληρωμένη

Τα έγγραφα / παραστατικά που συνοδεύουν το προϊόν (δελτίο αποστολής, απόδειξη πώλησης)

Τα καρτελάκια/αυτοκόλλητα της εταιρείας τα οποία δεν πρέπει να έχουν αφαιρεθεί από το προϊόν.

Για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης είναι απαραίτητες οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Όλα τα προϊόντα θα πρέπει να επιστραφούν στην ίδια κατάσταση που παραλήφθηκαν χωρίς φθορές ή κάποιο ελάττωμα (με την επιφύλαξη της επιστροφής ελαττωματικού προϊόντος), πλήρη και εντός της συσκευασίας τους (για τα είδη που παραλαμβάνονται σε ειδική συσκευασία), ενώ όπως προαναφέρθηκε  θα πρέπει ακόμη να συνοδεύονται και από όλα τα απαραίτητα παραστατικά.

Καθώς τα αντικείμενα που διαθέτουμε στην ιστοσελίδα μας είναι από μεταχειρισμένα έως καινούργια, παρακαλούμε να διαβάζετε τις περιγραφές των προϊόντων και να εξετάζετε τις φωτογραφίες που τα απεικονίζουν προσεκτικά, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα μεγέθη τους αλλά και σε όποιες φθορές μπορεί να φέρουν. Ειδικά για τις τελευταίες, εφόσον σας έχουν γνωστοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας πριν προβείτε στην αγορά θεωρούμε ότι τις έχετε αποδεχτεί.

Η μοναδική περίπτωση κατά την οποία δεχόμαστε επιστροφή προϊόντος σε κατάσταση διαφορετική από αυτή που έχει σταλθεί από εμάς είναι αν το προϊόν υπέστη ζημιά κατά την μεταφορά του.

Σε αυτή την περίπτωση παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας άμεσα και, αν το δέμα στο οποίο σας παραδόθηκε το προϊόν έχει και αυτό υποστεί ζημιά, αξιώνουμε να επισημάνετε το γεγονός αυτό στον courier κατά την παράδοση και να επικοινωνήσετε μαζί μας παρουσία του.

 Διαδικασία επιστροφής προϊόντων

  • Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο +30 210 6522735 ή στείλτε το αίτημά σας εγγράφως στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@brandsamsara.com αναγράφοντας την αιτία για την επιστροφή.
  • Αφού λάβουμε το αίτημα, σας ενημερώνουμε για τη διαδικασία συσκευασίας του αντικειμένου και στη συνέχεια ορίζουμε ραντεβού για να έρθει η συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφοράς (courier) να παραλάβει το δέμα.
  • Στο δέμα που παραλάβατε αρχικά, θα βρείτε τη φόρμα επιστροφής με αναλυτικές οδηγίες.

Προετοιμάζετε το δέμα σας για επιστροφή:

Συμπληρώνετε τη Φόρμα Επιστροφής και το λόγο για τον οποίο επιστρέφετε το προϊόν

Βάζετε τη φόρμα επιστροφής συμπληρωμένη μέσα στο δέμα καθώς και την απόδειξη αγοράς και τα παραστατικά που συνόδευαν την αποστολή

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει όλα όσα περιελάμβανε η αρχική συσκευασία, όπως κάρτες γνησιότητας, πάνινη θήκη φύλαξης κ.α.

Συσκευάζετε το δέμα σύμφωνα με τις οδηγίες, ώστε το περιεχόμενο να είναι προστατευμένο και να φτάσει σε εμάς με ασφάλεια

Διαδικασία επιστροφής χρημάτων

Εντός 14 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής (απόδειξη ημερομηνίας παραλαβής αποτελεί η σφραγίδα της courier) και μετά από έλεγχο του προϊόντος ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την επιστροφή, προχωράμε στην επιστροφή χρημάτων σας, που θα αφορά αποκλειστικά στην αξία των επιστρεφόμενων προϊόντων. Τυχόν έξοδα αποστολής δεν επιστρέφονται.  

Αν είχατε πληρώσει με πιστωτική κάρτα, η επιστροφή γίνεται στην κάρτα σας άμεσα από εμάς και φαίνεται στο λογαριασμό σας μέχρι και 15 ημέρες αργότερα. 

Αν είχατε πληρώσει με κατάθεση σε λογαριασμό της εταιρείας, η επιστροφή των χρημάτων σας γίνεται στο λογαριασμό που έχετε συμπληρώσει στη Δήλωση Υπαναχώρησης, άμεσα.

Το κόστος επιστροφής του είδους βαραίνει τον πελάτη εκτός και αν υπάρχει άλλη έγγραφη ενημέρωση από αρμόδιο τμήμα μας.

Προσοχή

Η Brandsamsara διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει επιστροφές προϊόντων τα οποία δεν έχουν επιστραφεί σύμφωνα με τους όρους της Πολιτικής Επιστροφών.

Σε κάθε περίπτωση ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να κρατάει αντίγραφο της απόδειξης επιστροφής, προκειμένου να το προσκομίσει στην εταιρεία εφόσον του ζητηθεί ως απόδειξη για να μπορέσει να γίνει η επιστροφή χρημάτων.

Προϊόντα που έχουν αγοραστεί κατόπιν επίσκεψης του πελάτη στο φυσικό κατάστημα της εταιρείας, δεν επιστρέφονται, εφόσον η αγορά δεν έχει πραγματοποιηθεί "από απόσταση" και ο πελάτης έχει ελέγξει τα προϊόντα πριν προβεί στην αγορά τους.

Πλατφόρμα ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών

Σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την ΚΥΑ 70330/2015, προβλέπεται πλέον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ - Alternative Dispute Resolution) στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εάν ο πελάτης έχει την ιδιότητα του καταναλωτή (δηλ. φυσικό πρόσωπο που ενεργεί εκτός επαγγελματικής ιδιότητας) και έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησε από την Ιστοσελίδα μας μπορεί να κινήσει την διαδικασία ΕΕΔ δια μέσου της ενιαίας πανενωσιακής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ) διαθέσιμη εδώ.